Home PageGemberthee

Gemberthee: lekker & gezondgemberthee

Gemberthee wordt getrokken van gemberwortel. Je kan voor thee met gember een stukje verse gemberwortel gebruiken of je kan kiezen voor gedroogde gemberwortel. Een belangrijk voordeel van de gedroogde variant is dat de gezonde eigenschappen heel goed behouden blijven en dat de smaak subtieler is.

Veel mensen drinken thee met gember vanwege de vele gezonde eigenschappen van de specerij. Eigenschappen waar gember bijvoorbeeld om bekend staat zijn een positieve bijdrage bij het afvallen, stress verminderend vermogen, positief effect op de doorbloeding en een kalmerend effect op de maag.

Variëren met gemberthee

Thee met gember heeft een uitgesproken, pittige smaak. Gember is bijzonder goed te combineren met verschillende andere kruiden waardoor smakelijke smaakcombinaties ontstaan.  Ook wanneer je niet van pure gemberthee houdt maar toch van de gezonde eigenschappen wilt profiteren kunnen melanges met gember wel in de smaak vallen.

Wanneer je warme gemberthee drinkt heeft het een verwarmend effect op je lichaam. Heerlijk als herfstthee of winterthee op gure, regenachtige dagen. Maar ook in de zomer kan je er van genieten: de thee is namelijk ideaal als ijsthee te drinken!

Ontdek ons assortiment thee met gember

Op deze pagina vindt u ons assortiment gember thee.